Mobile-Versie:
Bekijk de desktop versie van deze HTML5-website.

Blog

Carnaby street, Soho London

Afgelopen zomer was ik in Soho, London. Soho is een gezellige wijk in het Londense West End. Niet alleen zijn er talloze platenzaken, er wordt ook volop geknipt en gekleurd. Ik keek mijn ogen uit op een avond toen er op straat te midden van het gekrioel van het uitgaanspubliek geknipt en geschoren werd door twee stoere meiden.

Mijn aandacht werd in eerste instantie getrokken door een prachtige Harley Davidson waarmee je een selfie kon maken. De motor was een teaser voor Johnny's Chop Shop Barbers. Daarbij speelde gave muziek, waardoor je gewoon meegenomen werd in de uitgaanssfeer. Ik voelde helemaal de vibe.

Twee getatoeëerde meiden stonden op een podium met ieder een kappersstoel. Op de foto hierboven zie je beiden in aktie. Met een razendvlugge knip- en scheertechniek bereidden ze de klanten voor op een strakke look voor de uitgaaansavond. De meiden deden het goed. Het viel me op dat er zich een lange rij van jongens en meisjes had aangediend om geknipt te worden.

Het tafereel deed me denken aan het begin van mijn eigen kapperstijd. Ik herken in de meiden hun goede moed en het lef dat nodig is om gewoon te doen waar je goed in bent. Ik weet niet of het tijd is om een tatoe te nemen, maar het heeft me in ieder geval geïnspireerd om weer voor mezelf te beginnen.

Vind je dit een inspirerend verhaal? Deel deze blog via WhatsApp of Twitter.

Liefs, Delia