Mobile-Versie:
Bekijk de desktop versie van deze HTML5-website.

Blog

Pantone 2017

Pantone 2017 is de kleur die je op deze website terugvindt. De kleur groen die je ziet is niet zomaar een kleur. De naam van de kleur is Greenery. Het is de kleur die door Panone Color Institute ontwikkeld is en staat voor de kleur van het jaar 2017. Het is een frisgroene kleur. Voor het bouwen van mijn website en de huisstijl ben ik op zoek gegaan naar een kleur die bij het vak van natuurlijke haarkleuring past. Ik heb de kleur niet alleen doorgevoerd op mijn website. Je zult de kleur ook herkennen op mijn visitekaartje, de afspraakbevestiging per email en de kortingskaart voor vrienden en familie.

Waarom is 'Greenery' de Pantone kleur van het jaar 2017?

Pantone is een bedrijf uit Amerika dat toonaangevend is als het om kleurbeleving gaat. Het bedrijf is gespecialiceerd in het voorspellen van kleurtrends en het ontwikkelen van kleur als onderdeel van een huisstijl. Ze hebben een heel leuk Youtube-filmpje gemaakt om te kleur Greenery te introduceren. Het filmpje laat zien dat Greenery staat voor onder andere vernieuwing en de verbinding met de natuur.

Hoe zit het met 2018, is de website dan niet verouderd?

Het leuke van deze website is dat in het ontwerp rekening gehouden is met het omzetten van de huisstijl in een willekeurige kleur. Dit betekent dat in 2018 de kleur aangepast kan worden aan de nieuwe kleur die door Pantone uitgeroepen wordt voor het jaar 2018. De kleur is in feite een expressie van de tijdsgeest op dat moment. Maar voor het zover is genieten we nog even van het frisse groen van dit jaar.

Vind je dit een leuke blogpost? Deel deze via WhatsApp of Twitter.

Liefs, Delia